02jun/20

Tuinplannen maken

De laatste weken kan het niet op met het mooie weer. Heerlijk om nu lekker in de tuin te genieten. 
Helaas komen ook veel mensen er achter dat de tuin niet meer de tuin is die ze voor ogen hadden en helemaal niet kunnen genieten. Juist voor deze groep mensen adviseer ik om juist nu eens goed de tuin te observeren. 
– Waar zit ik het fijnst in de zon
– Is het niet te warm op het terras, is er ook een plek waar ik ‘s middags niet weg brand
– Wat zou ik allemaal anders in mijn tuin willen hebben

Wil je volgende zomer wel kunnen genieten van je tuin neem dan eens contact op met Flemo tuin en landschap. Zij kan je helpen om een tuinplan te maken. 

Wij werken veel samen met deze tuinarchitect. Zij heeft niet alleen maar ervaring achter de tekentafel maar is juist iemand die veel kennis van de praktijk heeft. 

Neem eens een kijkje op haar website en download ook vooral haar checklist

16feb/16

De tuin in het voorjaar

In deze periode komen bloemen en planten weer tot leven. De zon lijkt meer te schijnen en de dagen worden langer. Voorjaar is in aantocht! Iedereen gaat de tuin weer in.

In het voorjaar is het tijd om voor het betere snoeiwerk. Vooral de scheut bloeiers worden in de lente gesnoeid. Denk aan bijvoorbeeld Hortensia’s, Lavendel en rozen. Voor het correct snoeien van uw plant kunt u het beste eerst bepalen welk type u heeft, want dat bepaalt hoe u moet snoeien.
Tip: Snoei is bloei! Maar wees voorzichtig waar en hoe u snoeit. Het kan zijn dat er toch minder bloemen aan de plant komen. Bij twijfel kunt u ons bellen voor advies.

Met een verticuteermachine verwijdert u mos snel en eenvoudig. Bestrooi uw gazon eens met mest. Bemesting voedt het gras en zorgt voor een mooie groene kleur.
Als het niet meer vriest kan de vijverpomp, de fontein en het beregeningssysteem weer aangesloten worden. Altijd weer een vrolijk zicht in uw tuin!

Kunt u naast deze tips wat hulp gebruiken van een echte specialist? Neem dan contact op met JF Tuinen.

16feb/16

Nieuwe website een feit!

De afgelopen periode zijn we druk geweest met het vormgeven van onze nieuwe website. We zijn erg trots op het resultaat! Onze nieuwe site biedt onder andere een overzicht van onze bekende diensten en is ook mobiel beschikbaar.
Ook hebben we onze galerij opnieuw ingericht. Met regelmaat zal er een actueel bericht op de site verschijnen met tips voor het onderhoud van uw tuin. Verder vindt u op onze nieuwe site een pagina met informatie over onze machines.

We zijn blij met het eindresultaat en hopen dat de vernieuwde site een duidelijk beeld geeft van ons bedrijf. Heeft u nog op- of aanmerking met betrekking tot de website? Deel het met ons!

Groeten Jasper & Diana Fleurbaaij